Site Loader

We zijn steeds meer bezig met onze toekomstbestendigheid. We banen onszelf in handige gadgets en handige technieken die onze tegenwoordig veel moeite en tijd besparen. Het doel is dan ook om onze expertises ergens anders in te kunnen zetten en de wat meer automatische taken aan de techniek over te laten. Deze gedachte passen we toe in verschillende vakgebieden, denk bijvoorbeeld in de industrie. Een groot deel van deze sectoren en machines zijn geautomatiseerd en er komen soms nog maar weinig mensen aan te pas. Een voorbeeld is gebruik van een kettingbaan, deze techniek is erg toekomstbestendig aangezien dit precies is wat we willen bereiken met deze innovaties. Deze techniek zorgt er namelijk voor dat we binnen verschillende processen niet meer handmatig spullen hoeven te vervoeren en een bijkomend voordeel is dat de voorwerpen en producten goed kunnen opdrogen.

 

Angst voor de toekomst

Het klinkt allemaal erg rooskleurig, het feit dat we ons niet meer bezig hoeven te houden met verschillende processen. Toch is dit voor velen wel een twijfelachtig punt. Met de komst van al deze moderne technieken is er namelijk ook gelijktijdig veel angst. Dit heeft te maken met het feit dan mensen niet kunnen concurreren met de nauwe preciezie van machines en er dus een kans ontstaat dat hun functie wordt ingenomen. Veel mensen zijn dan ook bang dat bepaalde technieken, zoals de kettingbaan, het begin zijn van het einde. Deze mensen zijn dan ook bang dat deze innovaties er uiteindelijk voor zullen zorgen dat iedereen uiteindelijk zijn baan verliest. Toch valt dit beeld ook weer te betwisten, aangezien we altijd mensen nodig zullen hebben om de machines te besturen en te repareren, en bepaalde vakken zijn puur door de mens uitvoerbaar.

 

Kettingbaan is futureproof

De meningen verschillen er dus erg over, maar al met al kunnen we stellen dat deze techniek erg toekomstbestendig is en veel voordelen met zich meedraagt.