Site Loader
glasvezelkabel

Internet: het is overal aanwezig. Waar je ook bent, op het station, in een restaurant, bij bedrijven, thuis. Mensen kunnen niet meer zonder. Even de Instagram of Facebook checken, reageren op je laatste berichtjes, werken in de trein of online en bereikbaar blijven. Iedereen is volledig afhankelijk van het internet en het is dan ook belangrijk dat dit overal goed functioneert. Zeker in corona tijd zijn mensen nog afhankelijker van dit internet. Doordat iedereen plots massaal thuis moest werken, werd het internet zwaar op de proef gesteld. Vele huishoudens kwamen erachter dat ze eigenlijk maar een kleine bandbreedte hebben of dat hun internet helemaal niet zo goed bleek te zijn. Met een glasvezelkabel wordt dit probleem voorkomen.

 

Wat is een glasvezelkabel?

 

Glasvezel is dé perfecte vervoerder van internet. Het is de vervanger van de koperen kabel en is nóg dunner en sneller. Doordat de kabel zo dun is kan er in een korte tijd veel internet vervoerd worden op een hoog tempo. Doordat glasvezel niet gevoelig is voor externe stralingen of andere factoren, kan er nauwelijks tot geen storing ontstaan. Het internet kan niet onderbroken worden en zal daarom ook veel minder snel vastlopen of haperen. Daarnaast is het bijkomende voordeel hiervan dat hackers slecht kunnen binnentreden. Dit zorgt er ook nog eens voor dat er een enorm veilige verbinding wordt gecreëerd.

 

Bandbreedte

 

Een groot voordeel van de glasvezelkabel is dat er veel netwerken aan te verbinden zijn. De kabel heeft een grote bandbreedte, waardoor er, zeker voor bedrijven, echte schaalvergroting plaats kan vinden. Dit wil zeggen dat er in de toekomst veel andere platformen aan te koppelen zijn die allemaal over hetzelfde glasvezel werken en waardoor er verschillende gegevens aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Denk hierbij aan camerabeveiliging, het intranet, het internet en de telefonie. Dit maakt het werken ontzettend efficiënt en zorgt voor een praktische organisatie.