Site Loader
RJ45

Internet wordt steeds belangrijker tegenwoordig. Het gaat een steeds grotere rol spelen in onze maatschappij. Steeds meer bedrijven verplaatsen zich naar een online omgeving, waarin het belangrijk is dat het internet goed werkt. Doordat het een steeds grotere rol speelt, ontwikkelt ook het internet zich mee. Veel huizen en bedrijven werken nog met een koperen kabel, maar in nieuwe wijken wordt tegenwoordig glasvezel aangelegd. Er spelen verschillende voordelen mee met glasvezel, waardoor het steeds vaker als standaard wordt aangelegd. Kwaliteit is hierdoor gegarandeerd. Zeker in corona tijd is het van belang dat het internet van goede kwaliteit is. Om hierop in te spelen is een glasvezelkabel kopen aan te raden.

 

De voordelen van een glasvezelkabel kopen

Er zijn verschillende voordelen aan glasvezel, die het normale internet nog beter maken. Doordat de glasvezels ontzettend dun zijn, kunnen de gegevens erg snel vervoerd worden. Hierdoor kan dus een hoge snelheid van het internet gegarandeerd worden. Naast de hoge snelheid is het internet ook nog eens erg stabiel. Doordat glasvezel niet gevoelig is voor externe magnetische velden, kan het niet onderbroken worden. Dit zorgt ervoor dat het nauwelijks de mogelijkheid heeft om trager te worden of om vast te lopen. Daarnaast kunnen de gegevens niet in de handen van hackers belanden. Dit maakt de verbinding van glasvezel dus erg veilig. Zeker bij bedrijven komt dit natuurlijk erg goed van pas, omdat de kans dat gegevens zullen lekken erg klein is. Deze veilige en snelle verbinding zorgt ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor glasvezel.

 

De toepassingen

Er zijn verschillende mogelijkheden met het glasvezelkabel kopen. Doordat er bij glasvezel een grote bandbreedte mogelijk is, kunnen er verschillende systemen aan elkaar gekoppeld worden. Zo kan het glasvezel gebruikt worden voor het internet, intranet, camerabeveiliging en telefonie. Dit maakt het werken met verschillende systemen erg makkelijk, omdat de gegevens aan elkaar gekoppeld kunnen worden.