Site Loader
RJ45

In onze huidige samenleving kun je je bijna niet meer voorstellen dat er tijden zijn geweest waarin er geen internet is geweest. In de afgelopen jaren spreken we van een media explosie. Het aantal apparaten, kanalen, verbindingen is enorm ontploft. In een korte tijd zijn er ontzettend veel hoeveelheden data ontstaan. Het internet is veranderd van 3G naar 4G en binnenkort zelfs 5G. Het is ontzettend bijzonder hoe snel dit is gegroeid. Het internet in gebouwen is veranderd van de koperen kabel naar een glasvezelverbinding. Met een FTTH is het tegenwoordig zelfs mogelijk om een verbinding te realiseren tot aan de woning. Vanaf het wijkverdelers kastje in de wijk wordt de kabel dus ook verder gelegd tot aan de woning waardoor er continu een perfecte verbinding is. Een glasvezelkabel kopen is dan ook een ware investering in deze tijden.

 

Waarom een glasvezelkabel kopen?

Internetsnelheid wordt steeds belangrijker. Met behulp van glasvezel wordt dit internet nog sneller. Het is mogelijk om in een korte tijd grote hoeveelheden data te vervoeren. Daarnaast is de verbinding erg stabiel. Zeker binnen organisaties is dit erg belangrijk. Een bedrijf kan het niet hebben als het internet continu hapert of vastloopt. Met glasvezel wordt dit probleem voorkomen. Doordat de kabels niet gevoelig zijn voor externe magnetische velden, kunnen de gegevens dus ook niet afgetapt worden. Koperen kabels hebben hier daarentegen meer moeite mee. Hierbij is de kans groter dat de gegevens bijvoorbeeld gehackt worden. De verbinding is dus erg betrouwbaar en veilig.

 

Doeleinden glasvezel

Bent u geïnteresseerd in een glasvezelkabel kopen? Het is een ware investering. Door de wachttijd die bespaart wordt met het snelle internet, wordt het geld binnen een korte tijd weer terug verdiend. Glasvezel wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Natuurlijk wordt het vaak toegepast bij het internet, maar ook het telefonie netwerk, het intranet en camerabeveiliging kunnen worden aangesloten op de glasvezelkabel. Hierdoor is het erg multifunctioneel.