Site Loader
RJ45

Het glasvezel netwerk is de laatste jaren erg groot geworden. Het wordt veel gebruikt. Als er tegenwoordig nieuwe wijken worden aangelegd, wordt er meteen een glasvezel netwerk neergelegd. Dit is nieuwe vorm van de koperen kabel en wordt veel gebruikt. Het glasvezel netwerk brengt namelijk veel voordelen met zich mee ten opzichte van de koperen kabel. Hele nieuwbouw wijken zijn tot aan de deuren met glasvezel gelegd. Ook als jouw wijk nog geen glasvezel heeft, wil dit niet zeggen dat dit niet geschikt is in jouw wijk. Meestal wordt er met glasvezel gewerkt tot aan het wijkverdelers kastje in de wijk. Het is wel slim om met de hele buurt een glasvezelkabel aan te leggen.

 

Voordelen van glasvezel

Glasvezel heeft verschillende voordelen. Zeker voor bedrijven is dit zeer interessant. Omdat er bij bedrijven veel online gewerkt wordt, kan dit niet continu haperen. Storend internet of het vastlopen van verschillende dingen kan de winst beperken. Het glasvezel is een dunne kabel van, zoals de naam al zegt, glasvezel. Doordat het erg dun is, kan het binnen korte tijd veel gegevens vervoeren. Het internet is dus erg snel. Daarnaast is het erg stabiel en veilig. Dit komt doordat de kabel niet gevoelig is voor externe factoren waardoor het niet afgetapt kan worden. Hierdoor blijft de irritatie bespaard. Voor bedrijven is het ook erg interessant dat er verschillende netwerken op één kabel aangesloten kunnen worden. Op het glasvezel netwerk kan het internet, intranet, camera beveiliging en telefonie op één netwerk worden aangesloten door de grote bandbreedte.

 

Het installeren

Als u er niet helemaal uit komt, hoe het netwerk moet worden aangesloten, kun je hulp vragen van expert. Er zijn allemaal verschillende soorten glasvezel en aansluitingen. Het is wel belangrijk dat u hiervoor de juiste kiest. Als u hier zelf geen verstand van heeft, is het zeker aan te raden om een ander naar de glasvezelkabel te laten kijken.