Ben je op zoek naar een goede internetverbinding? Dan is het aanleggen van glasvezeltechniek echt iets voor jou. Deze kabels zijn geschikt om supersnel deeltjes te verplaatsen van en naar het internet. Zo leg je een goede basis voor de toekomst van je bedrijf, of voor je thuisnetwerk.
Hoe zit glasvezeltechniek in elkaar?
Het begrip glasvezel is ontstaan door het persen van glas in hele kleine vezels, net zo dun als een haar kunnen lichtgolven verzonden worden. Deze lichtgolven dragen gegevens met zich mee. De gegevens worden door middel van glasvezeltechniek van A naar punt B gestuurd waar de vertaald worden in de betreffende informatie. Door de weerkaatsing van de lichtstralen in glasvezel wordt de informatie verstuurd.
Glasvezel is een stuk betrouwbaarder dan het voorheen gebruikte koper. Het versturen van informatie met koper gaat via elektromagnetische golven. Echter kan het voorkomen dat hier bepaalde informatie verloren gaat. Met het gebruik van glasvezeltechniek worden zulke fouten voorkomen. De lichtstralen weerkaatsen door het heldere glas wat gebruikt wordt voor de vezel. Hierdoor zijn eer geen problemen meer met de overdracht van gegevens. Verder is het versturen van gegevens veel veiliger, deze kunnen namelijk niet meer onderschept worden, wat bij koper nog wel kon met elektronische apparatuur.
Glasvezeltechniek aanleggen
Door het gebruik van glasvezeltechniek kunnen je apparaten sneller de internet deeltjes binnen halen, wat leidt tot kortere wachttijden bij het streamen van video’s of het surfen op het internet. Hierdoor zorg je ervoor dat al je apparaten super snel werken en jij niet langer hoeft te wachten op inkomende MB’s. Daarnaast zijn de oude coaxkabels die voorheen werden gebruikt duurder in aanschaf dan de glasvezelkabels. De kabels zijn licht en makkelijk te buigen, hierdoor zijn ze makkelijk te installeren in elke ruimte. De ingang van de glasvezel kan gewoon in je normale meterkast, waardoor je hier ook geen speciale ruimte voor hoeft vrij te maken.