Site Loader

Het onderhoud van de berm is een grote klus maar het is wel belangrijk dat dit regelmatig gebeurd. Dit zorgt ervoor dat continu goed duidelijk waar bijvoorbeeld de slootkant zich bevindt of maakt het gemakkelijker voor bestuurders om aan de rand van de weg te stoppen zodat een andere auto hem kan passeren. Het maaien van bermen wordt vaak door gemeente werken gedaan. Zij huren dan een bedrijf in die deze klus voor hen doet. Voor deze bedrijven is het belangrijk dat ze hier goede machines voor gebruiken. Machines met een zwak vermogen kunnen deze bermen vaak niet aan. Het heeft geen nut voor de berm en is daarnaast ook nog eens slecht voor de machines. Een klepelmaaier is een geschikte machine.

 

Wat is een klepelmaaier?

Een klepelmaaier is een machine die voor een tractor wordt vastgemaakt. Doordat deze met een tractor werkt, kun je wel begrijpen dat het motorvermogen hiervan erg groot is. Het zorgt voor voldoende kracht waardoor het erg eenvoudig is om grote voorwerpen makkelijk te maaien. In de berm zijn vaak voorwerpen te vinden als plastic, blikjes, grote takken, etc. Om dit tegen te gaan, is de klepel zeer geschikt. De maaier bestaat uit ronddraaiende cilinders. Deze malen de begroeiing helemaal fijn. Grote takken maken hiervoor niet uit. Deze zullen geen obstakel vormen tijdens het maaien. Je hoeft dus slechts met de tractor langs de weg te rijden en vervolgens wordt alles kort gemaakt. De plantenresten worden vervolgens weer achter gelaten in de berm. Dit zorgt voor een voedselverrijking van de bodem.

 

Soorten

Er zijn verschillende maaiers die je aan kunt schaffen. Het hangt er vanaf waarvoor de klepelmaaier gebruikt gaat worden, welke hiervoor geschikt is. De soorten die er zijn: zijklepelmaaiers, vlakklepelmaaiers, armklepelmaaiers, maai-laad combinaties en driedelige klepelmaaiers. Je kunt ervoor kiezen om de maaier aan te schaffen in tweedehands maar je kunt natuurlijk ook een nieuwe kopen.