Site Loader

Een spuitcabine is eigenlijk een vereiste bij een spuitbedrijf. Wanneer er geen cabine aanwezig is kan het voor gezondheidsproblemen zorgen. Dat is voor een werknemer niet erg fijn. Ook voor de werkgever is ziek personeel niet erg efficiënt. Iemand die ziek is kan niet werken en kost dus geld. Maar in een klein bedrijf is je personeel ook een vriendengroep. Je wilt je vrienden niet ziek zien of bewust ziek maken. Door een spuitcabine aan te schaffen kan dat voorkomen worden. 

De cabine zuigt de gevaarlijke verfdeeltjes uit de ruimte. Hierdoor kan het niet ingeademd worden door de spuiter. Werkkledij worden ook nog eens minder vies door deze oplossing. Onderhoud i vaak ook een argument tegen het aanschaffen van een cabine. Onderhoud moet grondig uitgevoerd worden. Daarbij is het ook belangrijk om dit regelmatig te doen zodat de machine optimaal blijft opereren. Filters zijn vaak de onderdelen die het meest vervangen moeten worden. Ze krijgen namelijk aardig wat te verduren als het dagelijks wordt gebruikt.

De kwaliteit voordelen van een spuitcabine

Niet alleen de gezondheid van de werknemers is belangrijk binnen een bedrijf. Er moet ook geld verdient worden om het personeel te kunnen betalen. Door de kwaliteit van de producten die gespoten worden te verbeteren kan er meer geld verdiend worden. De spuitcabine kan hier ook voor zorgen. Doordat het ook alle stofdeeltjes opzuigt, komen deze niet terecht op de onderdelen. Hierdoor is de lak een stuk helderder en kwalitatief beter. Voor een hoge kwaliteit wordt vaak meer geld betaald. Nu zal dit niet meteen het dubbele zijn, maar het kan een paar procent schelen. Een paar procent klinkt weinig maar in een onderneming telt iedere procent en dus ook iedere euro. Of het nu extra binnenkomt of eruit gaat.