Site Loader
veiligheidsbril op sterkte

Harde geluiden zijn schadelijk voor het oor. Helaas wordt dit in teveel sectoren nog niet voldoende in acht genomen. Machines, harde muziek of bijvoorbeeld harde klappen. Het is van belang dat het oor goed beschermd wordt. Niet alleen in de industriële sector maar ook in bijvoorbeeld de horeca wordt er met veel hard geluid gewerkt. Als hier niet goed aan gedacht wordt, kan het blijvende schade aan het oor veroorzaken. Dit wil je natuurlijk koste wat het kost voorkomen. Daarom is het belangrijk dat er tijdens deze werkzaamheden gebruik wordt gemaakt van een goede gehoorbescherming. Om deze reden zijn otoplastieken in het leven geroepen.

 

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken is een gehoorbescherming speciaal op maat gemaakt. Hierdoor weet u zeker dat het geluid niet binnen kan treden. Iedere gehoorgang is uniek en dient dan ook met een andere aanpak gemaakt te worden. Sommige vormen zijn net anders of hebben andere hoekjes. Als hier niet voldoende rekening mee wordt gehouden, kan dit ervoor zorgen dat het geluid alsnog binnen kan treden. Hierdoor loop je het risico dat je alsnog gehoorbeschadiging oploopt. Standaard oordopjes zijn dus niet voldoende en beschermt uw oren niet genoeg. De otoplastieken worden voor al uw medewerkers op maat gemaakt, waardoor u zeker weet dat u aan de richtlijnen voor goede arbeidsomstandigheden voldoet. U wilt immers niet dat uw personeel gehoorschade oploopt.

 

Goede maat

Het is echter wel belangrijk dat deze oormeting door een professional gedaan wordt. Een professioneel bedrijf weet precies hoe zij dit moeten aanpakken. Het is het handigst als dit in één keer voor uw bedrijf wordt geregeld. Een expert komt graag bij uw bedrijf langs om een meting te doen, waardoor alle oorbescherming van iedereen tegelijk kan worden gemaakt. Binnen een korte tijd kan uw personeel dus weer veilig werken. De otoplastieken zorgen voor een goede werkomgeving waarin geen schade wordt opgelopen.