Site Loader
RJ45

Iedereen kent het wel: enorme frustratie als het internet vastloopt. Je bent net iets belangrijks aan het doen of aan het werken aan een project. Je kunt het er dan eigenlijk niet bij hebben als het internet steeds vastloopt. Dit kan je proces vertragen of ervoor zorgen dat je je werkzaamheden niet voort kunt zetten. Doordat het internet overal erg snel is, zijn veel mensen het eigenlijk niet meer gewend als dit traag is. Vroeger moest een computer enorm lang laden voordat een pagina eigenlijk werkte. Je kunt je dit bijna niet meer inbeelden omdat de kwaliteit van tegenwoordig in een paar seconde laden. Het glasvezelnetwerk helpt hier erg bij. Om dit te installeren heb je pigtails nodig.

 

Pigtails en de glasvezel

Om het glasvezel netwerk aan te sluiten zijn er pigtails nodig. Glasvezel is het nieuwste netwerk. Het is de vervanger voor de koperen kabel en door zijn dunne vorm kan het in een korte tijd veel data vervoeren. Het zorgt er daarnaast ook voor dat het internet erg snel is. Door de grote bandbreedte kunnen er ook nog eens verschillende netwerken gekoppeld worden. Niet alleen het internet werkt dan via het glasvezel maar ook de camera beveiliging, intranet en de telefonie functioneren via deze kabel. Hierdoor kunnen verschillende gegevens met elkaar gecombineerd worden. Om het glasvezel netwerk aan te sluiten zijn pigtails nodig. Pigtails worden op een glasvezelkabel gelast. Hierdoor kan de glasvezelkabel aangesloten worden.

 

Aanbod pigtails

Er zijn verschillende soorten pigtails beschikbaar, namelijk 4 varianten. De pigtails die worden aangeboden zijn: de pigtail SC, de pigtail LC, pigtail ST en de pigtail E2000. De SC wordt erg makkelijk aan gebacht en werkt eenvoudig. De LC is iets moeilijker. De SC en de LC zijn beide te gebruiken voor de single en multi mode. De ST en de E2000 zijn alleen te gebruiken voor de multimode. Als je dit lastig vindt, kun je het best hulp vragen van een professional.