Site Loader

Over ons

Wij kenmerken ons door kleinschaligheid en persoonlijke omgang met al onze cliënten. Om lange wachttijden, wisselingen van hulpverleners en volle wachtkamers te vermeiden kiezen wij voor een persoonlijke band om de beste hulp te kunnen bieden. Onze psychologenpraktijk in Amersfoort richt zich op kinderen vanaf 12 jaar en volwassen. Wij hebben ervaring in het herkennen van een groot scala aan klachten en symptomen en de behandeling daarvan. Door ons grote netwerk van psychologen kunnen wij u, indien nodig, doorverwijzen naar andere specialisten.

Geschiedenis

In de tienerjaren van Henk Helmantel ontdekte hij dat achter de buitenkant van mensen een binnenwereld schuil kan gaan die totaal anders is, dan op grond van de uiterlijke presentatie van die persoon verwacht mag worden. Het boeide hem hoe mensen vele verschillende reacties gaven bij het krijgen van een simpel compliment. De één trok verlegen weg en de ander gaf een positief compliment terug. Aan de pedagogische academie die hij volgde na het vervullen van de dienstplicht merkte hij dat vooral de psychologie achter de mens hem aantrok. Hij was er al gauw zeker van dat hij er zijn beroep van wilde maken en een psychologenpraktijk in Amersfoort wilde beginnen. Na het afstuderen aan de Rijksuniversiteit in Utrecht in 1989 en in 1992 in de klinische psychologie mocht hij zich registreren als gezondheidszorg psycholoog. Echter bleef hij niet stilzitten en specialiseerde zich in Cognitieve Gedragstherapie. Na gewerkt te hebben met kinderen wat hem toch niet helemaal beviel, besloot hij zijn droom achterna te gaan en een psychologenpraktijk in Amersfoort te beginnen.

Contact

Bij eventuele vragen en/of opmerkingen voor onze psychologenpraktijk in Amersfoort kunt u gerust contact met ons opnemen zodat wij u vakkundig te woord kunnen staan en waar nodig advies kunnen geven. Wanneer wij uw bericht ontvangen komen wij zo spoedig mogelijk bij u terug.