Site Loader
RJ45

Op zoek naar een stabiele verbinding voor uw woning? Het werken via de wifi is niet altijd even betrouwbaar. Zeker tijdens belangrijke vergaderingen of andere grote werkzaamheden is het werken met een wifi niet altijd iets waar je op kunt bouwen. Het internet schiet er snel uit en is dan ook niet altijd even stabiel. Om ervoor te zorgend dat je hier wel goed op kunt vertrouwen, is het belangrijk dat uw pc of laptop direct op de kabel aan wordt gesloten. Vroeger werd dit veel vaker gedaan totdat het draadloze netwerk uit werd gevonden. Echter blijft dit nog steeds de meest stabiele optie voor goed internet. De RJ45 helpt hierbij.

 

Een RJ45, wat is dit precies?

Een RJ45 is kortgezegd een koppelstukje tussen uw laptop en de kabel. De kabel bevindt zich vaak in de meterkast. Hierop kunnen verschillende dingen worden aangesloten. Door uw laptop op de kabel aan te sluiten, wordt er gezorgd voor een directe verbinding. Hierdoor kunt u genieten van snel en goed internet. Hoe komt het dan dat dit internet zoveel beter is? Dit komt doordat het internet geen last heeft van externe factoren. Dit wil zeggen dat er geen andere apparaten zijn die gebruik maken van het internet, maar het in één keer via de connector met uw laptop zal verbinden. Hierdoor zal de bandbreedte niet worden belast en kunt u vertrouwen op een goede verbinding die perfect functioneert. U hoeft dus niet bang te zijn dat het internet wegvalt tijdens een belangrijke meeting.

 

De aansluitingen

Er zijn verschillende aansluitingen mogelijk voor de RJ45. Het is natuurlijk wel van belang dat u hiervoor de juiste uitkiest. Als u niet zeker weet welke geschikt is, kunt u natuurlijk altijd het advies van een deskundige raadplegen. Zij kunnen u ondersteunen in het maken van de juiste keuze. Samen zorgt u voor een perfect en optimaal internet.