Site Loader

Met de huidige zorgtechnologie is er veel mogelijk. Nieuwe slimme sensorinstallaties helpen de zorgsectoren bij het monitoren van zorgvragers. Het bewaken van bewoners en patiënten is altijd belangrijk geweest, echter wordt dit in de toekomst noodzakelijk. Door de vergijzing neemt het aantal zorgvragers toe en met een tekort aan handen in de zorg wordt dit een uitdaging. In dit artikel vertellen wij u meer over de zorgtechnieken in de sensor zorg.

Sensorische bewaking

Met sensorische bewaking van ons bedrijf worden slimme sensoren geïnstalleerd in de zorg. De slimme sensoren kunnen fysieke patronen van bewoners signaleren en deze melden bij de zorgverlener. Onze sensoren worden gekoppeld aan een online platform, hiermee worden de gegevens opgeslagen. De data wordt gekoppeld aan een persoonlijk profiel van bewoners, patiënten en cliënten. Zo krijgen de zorgverleners van uw zorgorganisatie snel overzicht in de belangrijke informatie uit het persoonlijk profiel. Hieronder zullen wij in het kort beschrijven welke type sensoren u kunt vinden in sensor zorg.

Sensoren in de zorg

Elke patiënt, cliënt of bewoner heeft een specifieke zorgvraag. Bij het type zorg past daarom een andere sensor. Hieronder staan de verschillende sensorinstallaties beschreven van de sensoren die wij toepassen in onze zorgoplossingen.

Dwaaldetectie

Met dwaaldetectie sensoren kunnen we ouderen die ‘s nachts kunnen ronddwalen goed in de gaten houden. Als een patiënt in de nacht de kamer verlaat door verwardheid of door slaapwandelen wordt dit door de dwaaldetector gemeld.

Valdetectie

Met valdetectie wordt er een  melding gestuurd naar de juiste zorgverlener als een bewoner of patiënt is gevallen. Dit kan in een woning gebeuren of in een ziekenhuis, mogelijk is een patiënt dan uit een bed gevallen.

Open deur en dicht detectie

Een open deur en dicht detectie komt goed van pas bij bewoners of patiënten die de kamer niet mogen verlaten of niet te lang weg mag blijven. De sensor is geïnstalleerd bij een deur en kan het open en dicht gaan signaleren. Slimme sensoren kunnen ook de tijd bijhouden tussen het verlaten en binnenkomen van een kamer.

Wil u meer informatie over onze sensorinstallatie? Neem dan contact met ons op.