Site Loader
veiligheidsbril op sterkte

Is het op je werk verplicht om een veiligheidsbril te dragen? Maar zit jij met ogen die een hulpmiddel nodig hebben zoals een bril of lenzen? Dan kan je ervoor kiezen om met lenzen te werken onder je veiligheidsbril. Want een bril onder een veiligheidsbril zit niet lekker en is niet fijn om meet e werken. Door een veiligheidsbril op sterkte aan te schaffen zorg je ervoor dat deze materialen allemaal niet nodig zijn en kun je fijn en effectiever werken.

Waarom een veiligheidsbril op sterkte?

Een veiligheidsbril op sterkte koop je niet alleen omdat je goed wil zien tijdens je werk. Maar juist om te zorgen dat je ogen veilig zijn voor de gevaren waar ze aan worden blootgesteld. Zeker met bepaalde beroepen waarbij vonken of andere deeltjes rondvliegen is het verstandig om een veiligheidsbril te dragen. Deze voorkomt dat er deeltjes in de ogen terecht komen. Want sommige delen van de ogen zijn zo kwetsbaar dat hier geen vervanging van mogelijk is. Doordat je vliezen in je ogen beschadigd raken kun je bijziend of geheel blind worden. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Daarom is het van belang een veiligheidsbril te dragen op je werk.

Naast de gevaren die worden weggenomen scheelt het ook in de mate waarin je ogen ontstoken kunnen raken. Deeltjes die in je oog zitten kunnen lijden tot een ontstoken oog. Deze wordt rood en gaat tranen, waardoor je zicht verminderd wordt.

Een veiligheidsbril op sterkte kopen

Mocht je een veiligheidsbril op sterkte willen kopen dan moeten je ogen eerst opgemeten worden door een opticien. Deze verstuurd vervolgens de gegevens van de ogen door naar het bedrijf wat de bril gaat produceren. Hierdoor wordt gegarandeerd dat jouw bril de juiste sterkte heeft en je aankomende jaren vooruit gaat helpen op je werk. Verder is het van belang dat er wordt gezorgd voor een goede meting van je ogen, net als het tijdig vervangen van de veiligheidsbril op sterkte.