Site Loader
veiligheidsbril op sterkte

Rondvliegende onderdelen, heftige straling, het werken met giftige stoffen: het zijn allemaal oorzaken van schade aan de ogen. Als er tijdens deze werkzaamheden niet genoeg bescherming is, kan dit ontzettend gevaarlijk zijn voor de ogen. Bij de eerste keren natuurlijk nog niet, maar op lange termijn kunnen de stoffen veel schade aanrichten. Een simpele bescherming is echter niet genoeg. Dit sluit niet volledig af en zorgt ervoor dat er alsnog problemen veroorzaakt kunnen worden. Om dit tegen te gaan, is het belangrijk dat er een veiligheidsbril op sterkte wordt gedragen. Als al uw medewerkers voorzien zijn van deze bril, zorgt u ervoor dat u de gezondheid van hen voldoende in acht neemt.

 

Waarom een veiligheidsbril op sterkte?

Een veiligheidsbril komt van pas in verschillende situaties. Er zijn verschillende risico’s waar de ogen verwond kunnen worden. Deze luiden als volgt: mechanische risico’s (rondvliegende deeltjes), thermische risico’s (vloeibaar), stralingsrisico’s (UV of IR) en chemische risico’s (gassen). Als de ogen in deze situaties niet voldoende beschermd worden, kunnen de gevolgen groot zijn. Als uw medewerkers veel werken in deze omstandigheden, bent u als werkgever verplicht om hierop in te spelen. U dient te zorgen voor een goede en passende bescherming die uw medewerkers verzekerd van een veilige werkomgeving. Dit is echter geen simpele bril, maar een professionele bril op sterkte. Daarnaast zorgt dit er ook nog eens voor dat de medewerkers deze gewoon op kunnen houden.

 

Levensduur

De veiligheidsbril op sterkte gaat voor een lange tijd mee, maar dit is natuurlijk wel afhankelijk van het materiaal en de frequentie waarmee met de stoffen gewerkt wordt. Als de bril ontzettend vaak aan heftige materialen blootgesteld wordt, zal deze logischerwijs ook minder lang mee gaan. In ieder geval wordt aangeraden om de brillen eens in de drie jaar te laten vervangen of de werking te laten testen. Hierdoor blijft de gezondheid gewaarbord.