Site Loader
Autolaadkraan

Voor het tillen van zware materialen of het vervoeren ervan zijn veel hulpmiddelen beschikbaar. De vraag is dan natuurlijk: welk hulpmiddel past het beste bij jou klus? Veel bedrijven verhuren bijvoorbeeld een autolaadkraan, wat de meest gekozen optie is voor veel klussen. Maar naast deze kraan zijn er ook nog veel andere mogelijkheden. We leggen je uit wat een autolaadkraan precies is en waar je nog meer uit kan kiezen.

Wat een autolaadkraan precies is

Een autolaadkraan kan je zien als een vrachtwagen met een kleine hijskraan erop. Doordat het hijsmechanisme op de vrachtwagen is geplaatst, is hij makkelijk van A naar B te vervoeren. Dit zorgt er tevens voor dat je het materiaal dat verplaatst moet worden op een gemakkelijke manier kan vervoeren. Bij een autolaadkraan heb je dus altijd een hijsmechanisme en een laadruimte om iets in te vervoeren. Dit maakt deze kraan een geschikte oplossing voor klussen op veel verschillende bouwplaatsen.

Welke opties zijn er nog meer?

Naast een autolaadkraan zijn er nog veel andere opties om zware materialen te verplaatsen. Een veel geziene optie is de torenkraan. Een torenkraan is een grote kraan die tot wel 100 meter hoog kan zijn. Hier dankt de torenkraan zijn naam dan ook aan. De torenkraan kan niet bewegen en staat vast op één plek, maar heeft wel een hoog basisgewicht. Hierdoor kan de torenkraan meer gewicht dragen dan een autolaadkraan. Een variant die hier op lijkt, is de hijskraan. Deze staat ook vast aan de grond en heeft een hoog basisgewicht. Het verschil is dat het horizontale deel van de kraan in hoogte kan verstellen, waardoor het makkelijker is om materialen te laden en lossen. Dit komt dus al meer in de buurt van de functies die een autolaadkraan heeft, met als verschil dat de hijskraan niet mobiel is. Naast deze twee opties zijn er ook nog veel andere hef- en hijsopties. Benieuwd naar wat voor jou de beste variant is? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies!