Site Loader

Oeverbescherming is erg belangrijk bij het onderhoud van sleuven en dijken. Door de zijkanten van de greppel te beschermen, komt er geen grond in het water. Als de rand bezwijkt, komt er veel vuil in de sloot. Dit verstoort op zijn beurt de waterstroom. Het beschermen van de oevers zorgt dus voor een betere waterkwaliteit. Dit is belangrijk voor de wezens die daar leven. Zo kunnen ze een gezond ecosysteem vormen en lang bestaan. Oeverbescherming kan op heel veel verschillende manieren. Denk aan stukken stof van hout of plastic. Het is zelfs mogelijk om metalen platen rond het slot te plaatsen. Dit zal snel corroderen, maar het hout zal na enkele jaren ook gaan rotten.

De kosten van oeverbescherming door een bedrijf

Het inhuren van een bedrijf dat aan oeverbescherming doet kan erg duur zijn. Het gebruikte materiaal moet van hoge kwaliteit zijn, aangezien het veel weersomstandigheden moet doorstaan. Ook de kosten van manuren mogen niet worden vergeten. Uren verschillen per bestelling. Hoe groter de bekleding, hoe langer het duurt. Mensen die ervoor werken, worden per uur betaald en moeten dus ook per uur verdienen. Het bedrijf dat u inhuurt, factureert u per uur. 

Om een ​​goede prijsindicatie te krijgen is het verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. Oeverbescherming is dus niet goedkoop, maar wel noodzakelijk. Dit is een uitgave die gedekt moet worden, daarom is het belangrijk om te streven naar een hoge kwaliteit. Het kan nodig zijn om sneller een nieuwe beschoeiing te maken als u een exemplaar van mindere kwaliteit koopt. Daar is ook extra geld voor nodig. Echter kunnen de meeste mensen deze vorm van onderhoud niet zelf uitvoeren. Hierdoor moet het geld wel uitgegeven worden aan een externe partij.